"Квоти на імпорт вугілля мають захистити вітчизняного виробника"

24 травня 2013

ДЕРЖАВНИЙ ІНТЕРЕС. Нещодавній розподіл міжвідомчою комісією квот на імпорт коксівного вугілля мав на меті захист вітчизняного виробника.

Про це сказав в ефірі «5 каналу» віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

«Логіка дуже проста. У нашій країні випускається коксівне вугілля, і перш за все ми повинні думати про робочі місця в нашій країні, захищати своїх виробників. Але це не означає, що ми створимо залізний бар'єр і нікого не пускаємо», - заявив Бойко.

За його словами, обсяги завезеного вугілля будуть збережені на позаторішньому рівні. «Ми взяли за базу 2011 рік і на рівні 2011 року хочемо дозволити завезення коксівного вугілля. Тому що зростання видобутку металу немає. У нас є накопичення вугілля на наших складах, а це звісно є проблемою. Тому тут повинен бути, і він знайдений, компроміс між завозом вугілля і власним видобутком», - зазначив віце-прем'єр.

Юрій Бойко також повідомив, що завдяки такому кроку підприємства-споживачі додатково придбають «чотири мільйони тонн вугілля».

«Ця робота була досить складна, вона тривала приблизно три місяці, але результатом є те, що ми, на мій погляд, зробили відповідний баланс і не допустимо зменшення кількості робочих місць та зменшення видобутку коксівного вугілля в нашій країні», - резюмував він. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua