ФУТБОЛ. Цього тижня стануть відомі усі учасники першого кола плей-офф Ліги чемпіонів.

Сьогодні останні заліки здають команди груп E, F, G та H.

Найбільш заплутана ситуація у квартеті E. Леверкузеньский «Байер» проведе спаринг із бельгійським «Ґенком» – німці вже в одній восьмій фіналу. А от для «Челсі» та «Валенсії» останній тур групового турніру може взагалі стати останнім поєдинком у цьогорічній Лізі чемпіонів.

Говорить наставник «аристократів» Андре Віллаш-Боаш:

«У «Валенсії» є маленька перевага. Однак ми маємо взяти ситуацію під власний контроль, так як ми це завжди робили в минулому. І ми не змінюватимемо стратегію нашої гри, навіть через такий важливий поєдинок.»

Обидві команди мають по вісім очок. Однак зважаючи на результат їхньої першої зустрічі в Іспанії – 1:1 – та на кращу різницю забитих та пропущених м’ячів, підопічних Унаї Емері у двобої на «Стемфорд Бридж» задовольняє будь-яка результативна нічия. Хлопці Андре Віллаш-Боаша, окрім перемоги, можуть прагнути лише нульової нічиєї.

Футбольне диво потрібне, аби з групи F кваліфікувалися лондонський «Арсенал» та «Боруссія» Дортмунд. Англійці вже там, а от німцям потрібна перемога над «Марселем» з різницею у чотири голи та послуга від тих же «канонірів» – декласація «Олімпіакоса». Поки ж найкращі шанси продовжити абонемент на участь у Лізі чемпіонів на новий рік мають французи.

У групі G головна сенсація усього групового турніру «АПОЕЛ» наостанок проведе майстер-клас донецькому «Шахтарю». «Зєніт» може власноруч віддати квиток у плей-офф Ліги «Порту». Португальцям потрібна лише перемога.

Єдина інтрига квартету H: чи позбудуться нулів у графі перемоги чеська «Вікторія Плзень»та білоруський «БАТЕ» Борисов.

 Copyright © 2011 euronews