" «Лебедине озеро» тепер у фонтані"

Георгій–Григорій ПИЛИПЕНКО
3 липня 2013

ТУРИСТОВІ НА ЗАМІТКУ. Найбільший плаваючий фонтан Європи у Вінниці презентував мультимедійне шоу «Лебедине озеро. Фантазія». В симбіозі водних, колористичних, лазерних і музично-хореографічних ефектів у мультимедійному шоу  головним вражаючим чинником був водяний екран — 16 на 50 метрів. Для створення  диво-фонтанів було впорядковано 700 метрів набережної  Південного Бугу в центрі Вінниці. Загалом  вартість архітектурно-технічної споруди становить 100 мільйонів гривень.

Для показу потенціалу фонтану та туристичної привабливості краю обрали адажіо Петра Чайковського з «Лебединого озера», адже композитор гостював на Вінниччині в маєтку своєї меценатки фон Мекк. Славетна класика і техногенне майбутнє у вражаючій постановці вкладається у формат Книги рекордів України. Шоу творчо поєднало в собі мультимедійні можливості лазера та природного матеріалу —  води. Краплі понесуть в собі пам’ять про метафоричність фантазії в Світовий океан пам’яті, і люди майбутнього розшифрують занотовану в ній інформацію про нас. Героя з Майбутнього у шоу танцює Роман Дмитрик. Він разом з Юлією Сахневич (Дівчина з Сьогодення) та Юрієм Пристаєцьким (Світове Зло) талановито втілили сучасну лексику хореографа Костянтина Тамільченка.

Отака вона, боротьба двох стихій, світла і води — по-вінницькому. Фото з архiву редакцiї

Майже 100 фахівців три місяці на чолі з продюсером Володимиром Каменським працювали над проектом. У ньому, гадаю, вдало поєднана музика Чайковського з авторською музикою Сергія Куценка. У записі шоу  взяли участь 75 музикантів.

Шоу триватиме з п’ятниці по неділю та в святкові дні з 21:40. Унікальний екран працюватиме  по жовтень. Взимку ця технологія  «спатиме» під льодом річки, а навесні оживе в новому шоу. Петро Порошенко, фонд якого і став фінансовим автором технічного дива, оголосив і майбутню тему — українська народна пісня. Він зазначив: якщо раніше програми для фонтана-трансформера створювали в Голівуді, то 25-хвилинне «Лебедине озеро. Фантазія» 100% національний продукт.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua