"Легендарний атлет повернувся до школи"

Олександр ВЕРТІЛЬ
21 червня 2014

Днями на приміщенні Сумської ЗОШ №18 було відкрито меморіальну дошку на честь випускника 1951 року Володимира Голубничого. Тоді, понад шість десятиліть тому, навряд чи хтось із учителів та учнів міг передбачити, що вихованець їхнього закладу принесе славу не тільки рідній школі, а й місту, Україні, стане одним із кращих легкоатлетів світу ХХ століття.

А сталося саме так. Учасник п’яти Олімпіад, дворазовий олімпійський чемпіон, володар срібної та бронзової нагород, багаторазовий чемпіон світу, Європи, СРСР, Почесний громадянин Сум — це далеко не повний перелік заслуг 78-річного Володимира Голубничого, який особисто завітав на урочистості.

Сумський міський голова Олександр Лисенко тепло привітав славетного земляка, побажав міцного здоров’я на довгі роки та якомога частіше навідуватися до рідної школи.

Завжди скромний і навіть сором’язливий спортсмен пояснив, що йому трохи ніяково стояти поряд з дошкою, встановленою на його честь. Однак запевнив: свою школу ніколи не забував і не забуде. Вдячний, що вчителі та учні завжди запрошують на свята й урочистості, не забувають привітати з днем народження тощо.

Готуються у школі й до відкриття власного музею спортивної слави. Адже, окрім Володимира Голубничого, ще четверо випускників ставали призерами Олімпійських ігор, інших змагань світового та європейського рівнів.

А позаторік футбольна команда ЗОШ №18 виграла Національний кубок України зі шкільного футболу Євро-2012. Тож тут живуть не відлунням спортивної слави, а продовжують її. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua