"Легкоатлети повернулися на «Олімпійський»"

Ганна РОМАШКО
21 червня 2013

АРЕНА. Днями в рамках підготовки до командного чемпіонату Європи збірна України з легкої атлетики провела на НСК «Олімпійський» відкрите тренування. Бігові доріжки головної спортивної арени країни випробували жіноча й чоловіча  естафетні команди 4х100 і 4х400 м.

Варто зазначити: легка атлетика вперше після реконструкції повернулася на головну спортивну арену нашої країни торік у вересні. Тоді легкоатлетичний сектор національного спорткомплексу було урочисто відкрито для студентів Національного університету фізичного виховання і спорту — майбутніх олімпійський чемпіонів і призерів міжнародних змагань.

Відтоді сотні юних спортсменів отримали можливість регулярно займатися тут спортивними бігом і стрибками в рамках навчальних програм вузу. Тепер оцінити й випробувати легкоатлетичне ядро стадіону змогли й імениті спортсмени.

Паралельно з тренуванням відбулася коротка нарада з приводу перспектив розвитку легкої атлетики, в якій взяли участь міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка та генеральний  директор Державного концерну «Спортивні арени України» Сергій Сімак.

— Це найсучасніший з українських стадіонів, тренуватися на такій арені справді дуже приємно, комфортно й необхідно, — зазначив під час відкритого тренування президент НОК. А міністр молоді та спорту нагадав про нещодавній візит на НСК віце-президента Європейської федерації легкої атлетики, генерального директора Федерації легкої атлетики Франції Жана Грасіа і зауважив, що нині тривають переговори про проведення командної континентальної першості з легкої атлетики в Україні у 2017 році.

— Ми маємо велике бажання прийняти такий чемпіонат, до якого зараз готуються спортсмени. Є розуміння такої потреби і  в уряду, адже легка атлетика — один з наших провідних видів спорту. Красномовне свідчення — 7 медалей, здобутих на цьогорічному зимовому чемпіонаті Європи у Гетеборзі. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua