"LG запустить у виробництво смартфон-«вбивцю» Samsung Galaxy S4"

18 березня 2013

КОНКУРЕНЦІЯ. Очікується, що у смартфона буде більший екран, нова версія ОС та більш потужний процесор.

За інформацією видання Android and Me, випускати пристрій, як і раніше буде LG Electronics, незважаючи на скарги Google на те, що ця компанія не змогла забезпечити необхідний обсяг випуску Nexus 4 на первинному етапі.

Nexus 5 буде оснащений дисплеєм збільшеного розміру і камерою з роздільною здатністю вдвічі більшою порівняно з Nexus 4.

Екран в Nexus 5 зросте до 5,2 дюйма в порівнянні з 4,7 дюйма в моделі попереднього покоління, при цьому роздільна здатність складе 1920x1080 проти 1280x768 пікселів.

Дисплей буде виконаний за технологією OLED, а не LCD. Роздільна здатність камери складе 16 МП (у порівнянні з 8 МП в Nexus 4).

Сенсор в Nexus 5 планують використати від компанії OmniVision, виконаний за технологією BSI 2.0, оснащений оптичною технологією стабілізації та функціями отримання HDR-знімків і HDR-відео.

Вона буде здатна записувати відео в форматі 4K з частотою 30 к/с і Full HD з частотою 60 к/с.

Таким чином, особливо якщо врахувати той факт, що Nexus 5 буде базуватися на новій версії ОС Android - 5.0 Key Lime Pie - у гаджета є шанси миттєво обігнати новий флагманський смартфон Samsung Galaxy S IV в технічному плані, говорять експерти.

А якщо врахувати, що анонс Nexus 5 очікується в травні на конференції Google I/O, то в Samsung залишається небагато часу на те, щоб зняти вершки з його продажів.

Серед інших характеристик Nexus 5: 2,1-Мп фронтальна камера, універсальний модем Qualcomm RF360 з підтримкою 3G і 4G, вбудована антена для прийому цифрового телебачення DVB-T/ATSC, розширена підтримка управління жестами і динаміки.

Згідно з представленими Android and Me даними, Nexus 5 буде базуватися на процесорі Qualcomm останнього покоління - Snapdragon 800, - з частотою 2,3 ГГц.

В Qualcomm стверджують, що цей процесор потужніший за 8-ядерний Samsung Exynos 5, яким буде оснащений Galaxy S IV.

Nexus 5 буде також оснащений вбудованою пам'яттю 16, 32 або 64 ГБ, залежно від варіанту поставки. Обсяг ОЗУ складе 3 ГБ в порівнянні з 2 ГБ в Nexus 4.

ТСН 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua