"Лідери Євросоюзу привітали Петра Порошенка з обранням на пост Президента України"

3 червня 2014

Керівники інституцій Євросоюзу привітали Петра Порошенка з обранням на пост Президента України.

Про це йдеться у поширеній у вівторок вітальній заяві Президента Європейської Ради Германа Ван Ромпея і Президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Проведення і результат виборів відзначили прагнення українців до демократії і процвітання, єдності і стабільності. Сьогодні ми хочемо висловити нашу упевненість, що разом з урядом України на засадах всеохоплюючого національного діалогу Ви будете спроможними провести політичні реформи, у тому числі на конституційному рівні, а також економічну модернізацію, яку потребує Ваша країна», –  заявили лідери ЄС.

Як повідомляло агентство, 2 червня Центральна виборча комісія встановила офіційні результати голосування на позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 року. Згідно з протоколом, за підсумками голосування обраним Президентом України є кандидат на пост Президента Петро Порошенко, висунутий шляхом самовисування, який одержав на виборах 9 млн 857 тис. 308 голосів виборців, що становить 54,7%.

Інавгурація новообраного Президента України відбудеться 7 червня. 

УКРІНФОРМ



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua