"Лікарі світу зіграють на «Олімпійському»"

17 липня 2014

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

12 липня в Бразилії завершився 20-й ювілейний чемпіонат світу з футболу серед медиків. З-поміж 16 кращих збірних була й українська команда. Бразильський мундіаль завершився для неї достатньо успішно: наші лікарі здобули почесне шосте місце. Збірна гідно і на рівних відстоювала честь України на полях Бразилії, здивувавши рівнем гри.

А головним здобутком цьогорічного чемпіонату стало те, що World Medical Football Championship 2017 року пройде в Україні на головній спортивній арені країни — НСК «Олімпійський», повідомляє прес-служба спорткомплексу.

Вибір місця проведення наступних змагань відбувається шляхом голосування капітанів усіх 16 збірних після презентації своєї країни. Цього року українська збірна була в центрі уваги. Флешмоб на підтримку України, зворушлива презентація з живим українським співом і вишиванками на урочистій церемонії відкриття, гучна промова капітана збірної Миколи Шпаковського про події на Майдані і сьогодення України ще раз підтвердили міць, патріотизм та гідність української нації. Тому, за словами нашого капітана, йому не потрібно було докладати великих зусиль, щоб переконати присутніх — Україна гідна й готова прийняти світовий чемпіонат.

Окрім суто футбольних баталій, такий турнір включає і медичний форум, який сприяє обміну досвідом, медичними знаннями у форматі лекцій, а також комунікації в неформальній атмосфері між професіоналами iз спільним захопленням.

З технічної точки зору, головна футбольна арена України після проведення Євро-2012 повністю відповідає необхідним вимогам і готова прийняти такий чемпіонат на самому високому рівні. Варто зазначити, що НСК «Олімпійський» одним із перших став партнером національної збірної лікарів та всіляко підтримував її під час підготовки до турніру.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua