"Ліс кличе родичів"

Олег ЧЕБАН
11 квiтня 2014

Яке просте, але дієве і зрозуміле кожному гасло: «Майбутнє лісу — в твоїх руках». На Вінниччині днями батько-ліс витирав з чола піт від втіхи  примноження своїх родичів. Лише у Демидівському лісництві він миролюбно збільшив володіння на 2,5 гектара. Себто відтепер тут 9 тисяч сіянців  боротимуться за чистоту легень планети і, можливо, за енергетичну незалежність України. Коли дерева виростуть, це буде прекрасна «галявина»: дуби, груші, черешні лісові, а також горіхи чорні, деревина з яких набагато цінніша від дубової.

«Із шостого класу  разом з ровесниками я долучився до висаджування лісу, — сказав голова Вінницької облдержадміністрації Анатолій Олійник, давши життя ряду саджанців. —  І тепер, хоч  нагальних справ багато, я не міг бути осторонь цієї важливої справи. Посадивши дерево, ми робимо внесок сьогодення для майбутніх поколінь. Ця робота наповнена прагненнями жити, дихати на повні груди, радіти життю».

Прикметно, що працівники  облдержадміністрації та обласної ради саджали ліс разом з учнями Гриженецької загальноосвітньої школи Тиврівського району. Дуже добре, що юнь бачить, що «дядько» від влади такий самий, як і батько — трудолюбець.

За словами начальника обласного управління лісового та мисливського господарство Анатолія Бондара, цього року площа лісів в області зросте на 1200 га.  Зауважимо, що кожного року лісу в області стає більше. Однак, щоб досягти бажаної лісистості у 15 відсотків,  треба заліснити ще 30 тисяч гектарів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua