"Ліс рубають — тріски спалюють"

Євдокія ТЮТЮННИК
10 лютого 2015

Обсяги заготівлі та перероблення деревини на Чернігівщині зростають. Більшає і продукції, реалізованої на експорт. Нині як ніколи актуальне запровадження енергоощадних технологій. Тож підприємства переходять на твердопаливні котли, відмовляються від природного газу. Вони користуються своїм енергетичним ресурсом — відходами деревини, які пропонують населенню. 

Лісівники не лише пишуть гасла, а й працюють на їх здійснення. Фото автора

«Залишки перероблення деревини наші підприємства використовують для опалення цехів, адміністративних будівель тощо. Хотілося б виробляти пелети. Але для цього потрібне обладнання, великі інвестиції. На сьогодні  ми не в змозі викласти такі кошти. Також є й  питання збуту цієї сировини: на внутрішньому ринку така продукція не дуже актуальна», — каже начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Пивовар.

А ще керівники підприємств докладають всіх зусиль для збереження колективів, стимулювання людей. За змоги відновлюється матеріальна база лісгоспів, сплачують податки, виконують завдання підприємства. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua