"Літаки живуть лише в небі"

18 червня 2013

ГОРДІСТЬ

У Ле Бурже Прем’єр пообіцяв підтримку вітчизняній авіабудівній галузі

Учора Прем’єр-міністр Микола Азаров під час візиту до Франції взяв участь у відкритті 50-го Міжнародного аерокосмічного салону «Ле Бурже-2013» та ознайомився з передовими зразками аерокосмічної техніки. Він оглянув експозицію та ознайомився з останніми технічними розробками українських учасників виставки: ДП «Антонов», ПАТ «Мотор-Січ», ДП «Івченко-Прогрес» і експозиції ДК «Укроборонпрому».

Також Прем’єр-міністр провів переговори з представниками турецької державної корпорації авіаіндустрії ТАІ та об’єднаної авіаційної компанії Російської Федерації, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

«Вітчизняна авіабудівельна галузь виходить з кризи, — заявив Микола Азаров після демонстраційних польотів над Ле Бурже українських літаків Ан-158 і Ан-70. — Завдяки вжитим заходам авіаційна галузь виходить із того досить непростого стану, в якому вона перебувала. І ці два демонстраційні польоти яскраво про це свідчать».

Прем’єр-міністр підкреслив, що уряд робить усе для того, аби Україна зберегла свої позиції у галузі авіабудування. Крім того, на рівні уряду заявлено про підтримку виробництва двигунів, вертольотів, космічної техніки.

Прем’єр-міністр підкреслив, що йому приємно було споглядати те, як українські літаки було представлено на Міжнародному аерокосмічному салоні у Парижі відразу після французьких.

Він також із приємністю відзначив той факт, що «у світі знають компанію «Антонов», знають Україну. Гадаю, у нас є хороші перспективи для співробітництва», — підсумував Микола Азаров.

Він також запросив Прем’єр-міністра Французької Республіки Жана-Марка Еро відвідати з візитом Україну у зручний для нього час.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua