"Литва допомагає не словом, а ділом"

10 лютого 2015

Союзники України запевняють, що підтримують її у протистоянні із зовнішнім ворогом. Щоправда, трохи у дивний спосіб: зброї не дають і не надто поспішають з іншою допомогою. Приміром із лікуванням і реабілітацією поранених. Виходить так, що маленькі держави більше роблять, ніж ті, хто міг би підставити плече.

Ось свіжий приклад: щомісяця у невеличке литовське містечко Друскінінкай приїжджають четверо, а то й шестеро українських військовослужбовців із пораненнями різного ступеня важкості. Їх лікують, надають реабілітаційні послуги та психологічну підтримку. Бійці спілкуються з литовськими колегами, діляться своїм досвідом, одержують від них всебічну підтримку.

Днями Міністр Кабінету Міністрів Ганна Онищенко разом із заступником міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергієм Устименком та іншими високопосадовцями зустрілася з українськими військовими, які проходять реабілітацію у Друскінінкаї. Міністр відзначила мужність українських військовослужбовців, які захищають громадян, борючись за незалежність і територіальну цілісність нашої держави.

Як повідомили у прес-службі Міністра Кабінету Міністрів, Ганна Онищенко та Сергій Устименко зазначили, що наш уряд, попри складний час, робить усе можливе, щоб своєчасно допомагати українським військовим із лікуванням, реабілітацією та соціальним забезпеченням. З литовською стороною вже домовлено про збільшення на рік до 100 осіб (військовослужбовців і цивільних громадян), які проходитимуть лікування та реабілітацію у цій країні. На зустрічі з мером міста Друскінінкай Річардасом Малінаускасом Ганна Онищенко подякувала за допомогу, яку мер та жителі міста надають українським громадянам, зазначивши, що ніколи раніше дружба між українцями та литовцями не була такою міцною.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua