"Литва показує вдалий приклад "

31 травня 2014

Голова Верховної Ради, в. о. Президента Олександр Турчинов зустрівся з міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічусом. Обговорено питання двосторонньої співпраці та поточну ситуацію в наших державах.

Олександр Турчинов привітав обрання Далі Грібаускайте вдруге Президентом Литви: «Ми вважаємо Далю Грібаускайте великим другом нашої країни».

А з проведенням своїх президентських виборів Україна закінчила формування владної архітектури. Обрання Президента в одному турі, за словами глави парламенту, стало сигналом того, що суспільство консолідувалось і хоче змін. І ці зміни полягають виключно у європейському шляху України. Лінас Лінкявічус привітав українців з вибором Президента, вказавши на відсутність порушень виборчого законодавства, що й відзначили всі міжнародні спостерігачі.

Обговорюючи питання проведення Антитерористичної операції на сході країни, сторони констатували, що продовження кривавих дій терористів було б неможливим без Російської Федерації, повідомляє прес-служба Президента.

Співрозмовники торкнулися й теми підписання другої частини Угоди про асоціацію з ЄС та спрощення візового режиму між нашою країною та Європейським Союзом. Окрему увагу приділено створенню експертної комісії з вивчення досвіду перехідного періоду, який пройшли Балтійські країни на шляху до ЄС, адже саме цим шляхом іде й Україна.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua