"Ливарна потужність зросла вдесятеро"

Олександр ВЕРТІЛЬ
16 липня 2013

ПРОМИСЛОВІСТЬ. У ПАТ «Сумський завод «Насосенергомаш» став до ладу новий ливарний цех, оснащений за сучасними європейськими стандартами. Завдяки цьому ливарна потужність підприємства зросла в десять разів. Іншими словами, якщо раніше максимальна вага однієї відливки становила 300 кілограмів, то зараз — 3 тонни.

Як підкреслив під час відкриття виробництва голова Сумської облдержадміністрації Юрій Чмирь, цей потужний інвестиційний проект загальною вартістю кілька десятків мільйонів гривень вдалося реалізувати в короткі терміни — протягом року. Завдяки цьому створено понад 50 нових робочих місць, що в свою чергу позитивно позначиться на відрахуваннях до бюджетів різних рівнів, Пенсійного фонду тощо.

За словами голови правління підприємства Валерія Ямбуренка, відтепер «Насосенергомаш» буде сповна забезпечений литвом власного виробництва, до того ж у перспективі можна буде виготовляти продукцію на замовлення.

Сьогодні сумське підприємство — один з флагманів вітчизняного насособудування, значну частину продукції робітники відправляють на експорт. Середня заробітна плата на підприємстві становить 4300 гривень на місяць. Незабаром тут планують спорудити два нових цехи — модельний та для зберігання готової продукції.  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua