"Логістика для бізнесу "

Олена ІВАШКО
21 листопада 2014

Великі компанії, що працюють на Миколаївщині, готові вкладати власні гроші в реалізацію нових проектів. Голова облдержадміністрації Вадим Меріков під час зустрічі з бізнесменами висловив вдячність тим, хто підтримує соціальні проекти, надає допомогу армії, зміцнює обороноздатність міста і області. Голова облдержадміністрації зазначив, що для Миколаївщини важливі інвестиції у наш регіон. 

Віце-президент компанії Bunge у Східній Європі Дмитро Горшунов зазначив, що на Миколаївщині сприятливий інвестиційний клімат. Компанія вже реалізувала проект, побудувавши в порту зерновий термінал вартістю 100 мільйонів доларів, вклала 120 мільйонів доларів у будівництво олійноекстракційного заводу.

Дмитро Горшунов зазначив, що вони і далі планують вкладати інвестиції, йдеться про створення нових робочих місць. Водночас бізнесмен розповів і про проблеми. Так, збір за проходження суднами каналу тут один з найдорожчих у світі. Крім того, русло каналу потребує поглиблення. За його словами, для розв’язання цієї проблеми можна зробити або чистку каналу, або побудувати перевалочний пункт на рейді порту Очаків.

Вадим Меріков запевнив, що питання логістики, збору, поглиблення каналу вирішуватимуть цього і наступного року. Також він повідомив, що планують проведення в Миколаївській області наради високого рівня з питань розвитку логістики морської галузі. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua