"Ломаченко покаже себе перед боєм сторіччя"

29 квiтня 2015

Довгоочікуваний поєдинок між американцем Флойдом Мейвезером та філіппінцем Менні Пак’яо відбудеться 2 травня в Лас-Вегасі. Більшість видатних боксерів  уже зробили свої прогнози на цей,  без сумніву,  найкасовіший і видовищний бій між чемпіоном  світу в п’яти вагових категоріях  Мейвезером  і чемпіоном  WBO у вазі до 66,7 кг Пак’яо. А ось Майк Тайсон зізнався у симпатії до… стилю  Василя Ломаченка. Легендарний американець  вважає українця найяскравішим з нової плеяди боксерів Східної Європи: Василь нині перебуває у США, де готується до двобою з пуерториканцем Гамальєром Родригесом, з яким  вийде в ринг в андеркарті дуелі Мейвейзера і Пак’яо.

Експерти тим часом зазначають, що участь чемпіона світу за версією WBO в напівлегкій вазі Василя Ломаченка в найбільшому вечорі боксу чимось нагадує  участь початківця Менні Пак’яо в андеркарті поєдинку Леннокса Льюїса і Майка Тайсона.

«Пам’ятаю, коли ми організували поєдинок Льюїс — Тайсон, ультраталановитий лівша Пак’яо був показаний в андеркарті, — пригадує один із організаторів трансляції віце-президент Top Rank Карл Моретті. — Ми вважаємо, що закріпимо статус Ломаченка після цього вечора, — переконаний він.

Щодо  Родрігеса, він дуже талановитий, працелюбний боксер-панчер, який прийняв цей виклик без будь-яких  сумнівів. Пуерто-Рико стоятиме  позаду нього в цій боротьбі, висловлюючи тим самим свою підтримку.  За Василем  стоятиме вся Україна.

Варто зазначити, що з  поєдинком, який  справедливо охрестили боєм сторіччя, пов’язані ще чимало прогнозів на майбутнє. Якщо для нашого спортсмена це може стати  якісно новим кар’єрним  трампліном, то тренер філіппінського боксера Менні Пак’яо американський фахівець Фредді Роуч заявив, що  рекомендуватиме  своєму підопічному завершити кар’єру в разі перемоги в бою з Флойдом Мейвезером:  «Перемога чи поразка, в цій ситуації це було б правильним рішенням, тому що з ким нам після такого бою битися ще? Нікого не цікавить, хто там буде наступним».

За майбутню зустріч Мейвезер і Пак’яо отримають рекордні гонорари в кар’єрі — $180 мільйонів і $120 мільйонів відповідно. А Всесвітня боксерська рада виготовить спеціальний чемпіонський пояс для переможця. За словами президента WBC Маурісіо Сулеймана, чемпіонський атрибут покриють  трьома тисячами смарагдів. 

Ганна РОМАШКО 
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua