"Луганчани самі встановлять розмір квартплати"

Олена ОСОБОВА
18 квiтня 2013

ТАРИФИ. Половина з 1700 міських багатоповерхівок обласного центру зведені не менше півстоліття тому, а тих, вік яких не перевалив за 30 років, лише 12%. Тож житловий фонд потребує ремонту. Фахівці стверджують, що тільки на оновлення покрівель треба не менше 60 мільйонів гривень. Де стільки взяти? Тарифи на утримання житлового фонду не витримують такого «навантаження».

Чиновники запропонували вихід із ситуації. Міськвиконком ухвалив рішення, згідно з яким кожен будинок заведе власний банківський рахунок, на нього й нараховуватимуть гроші на утримання будівлі.

«Тариф, якщо виконувати всі 13 видів послуг, з яких він складається, — економічно необ∂рунтований. Тож настав час упровадити, нарешті, 869-ту постанову уряду. Кожний дім має отримати власника в особі його мешканців. Громада будинку має вибирати, скільки ж усе-таки послуг потрібно. Отримавши особовий рахунок на кожен будинок, ми побачимо, як використовуються гроші, які заплатив власник», — вважає начальник управління ЖКГ Луганської міської ради Ігор Гурський.

Передбачається, що якими з послуг ЖЕКів користуватися, визначатимуть старші будинку — у кожному окремому. Таким чином і з’ясують суму квартплати. Мінімальний пакет послуг визначили чиновники для п’яти типів будинків, залежно від поверховості, наявності електроплит, ліфтів. Нові тарифи мають затвердити депутати на сесії міської ради.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua