Гуманітарні питання, актуальні для жителів регіону, гості з оціночної місії Німецького товариства міжнародного співробітництва «Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit» (GIZ) GmbH» обговорили з представниками Луганської облдержадміністрації.

Як повідомив директор проекту «Психосоціальна підтримка й менеджмент конфліктів» GIZ Олександр Отто, на підконтрольній українській владі території Луганської та Донецької областей товариство реалізовуватиме проект, пов’язаний з гуманітарною та соціальною сферами.

«Мета проекту полягає в поліпшенні системи соціальних послуг і можливостей освіти для людей, які надають ці послуги. Для підготовки проекту уряд Німеччини доручив нам здійснити оціночну місію», — пояснив Олександр Отто.

Заступник голови Луганської ОДА Ольга Лішик подякувала міжнародним партнерам за надану допомогу протягом попередніх років. За її словами, обласна влада працює над відновленням мережі закладів соціального захисту населення, зруйнованої внаслідок окупації частини області. Луганщина потребує центру матері та дитини, все ще актуальні питання організації роботи притулків для жертв насилля в сім’ї та центрів для роботи з постраждалими від торгівлі людьми. Як зауважила посадовець, серед болючих проблем, що стосуються сфер соціального захисту та медицини, відчувається кадровий дефіцит, і як наслідок — жителі області не мають змоги отримати повний спектр послуг.

Іванка МІЩЕНКО
для «Урядового кур’єра»