ІНФРАСТРУКТУРА

У рамках робочої поїздки на Львівщину Президент Віктор Янукович ознайомився з ходом будівництва та реконструкції об'єктів Євро-2012.

Зокрема глава держави відвідав будмайданчики Державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Львів" та нового футбольного стадіону.

Президента поінформували, що станом на 1 квітня в рамках реконструкції львівського аеропорту виконано будівельні роботи з подовження злітно-посадкової смуги на 795 м. На будівництві нового пасажирського термінала закінчено роботи з бетонування основної споруди та галереї, монтажу металоконструкцій під дах основної споруди та галереї скляних фасадних систем. Роботи на об'єктах ведуться цілодобово та виконуються згідно з графіком. Задіяно 90 одиниць техніки та близько 145 робітників.

А на новому стадіоні завершується зведення залізобетонного каркасу четвертого поверху адміністративного корпусу. На об'єкті також розпочато влаштування залізобетонного каркасу медіа-центру, встановлено дев'ятнадцять секцій металоконструкцій даху та шістнадцять секцій несучих металевих конструкцій фасаду чаші стадіону. Роботи також ведуться цілодобово - на об'єкті працює понад 800 робітників.

Як запевнив Президента віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков, зручностей на львівському стадіоні буде більше, ніж на столичному НСК "Олімпійський". Віце-прем'єр підкреслив, що будівництво здійснюється за графіком, і об'єкт буде зданий у заплановані строки, повідомляє прес-служба глави держави. Львівський міський голова Андрій Садовий серед іншого порушив питання щодо фінансування робіт з покращення стану доріг міста. Віктор Янукович запевнив керівника міста, що це питання буде вирішено.

У ході робочої поїздки Президент у Львові провів розширене засідання регіонального комітету з економічних реформ щодо розвитку спортивної та туристичної інфраструктури в контексті реалізації Національного проекту "Олімпійська надія - 2022".