"Лялька-мотанка представила Україну"

Світлана ІСАЧЕНКО
22 березня 2013

ТУРІНДУСТРІЯ. На 47-й Міжнародній туристичній виставці ITB Berlin, одного з найповажніших і найпопулярніших світових форумів туріндустрії, Чернівці презентували себе вдруге. В рамках національного стенду «Magic Ukraine» відбувалася презентація туристичного потенціалу, різних екскурсійних маршрутів (від спортивно-екстремального до ностальгічно-гастрономічного), культурного надбання та прикладного мистецтва Буковини. Туроператори розповідали про найцікавіші події та об’єкти краю, серед яких перлина буковинської етніки — традиційний фестиваль новорічно-різдвяних свят «Маланка-фест».

Родзинкою не тільки чернівецького, а й національного стенду стала виставка буковинської ляльки-мотанки та майстер-клас з її виготовлення, який представляла народна майстриня Оксана Атаманюк.

— Ця виставка — черговий крок до ознайомлення світу з Україною, з її туристичними ресурсами, цікавинками, щоб до нас з усіх країн їхали за враженнями і гарним відпочинком. До речі, за оцінкою Кельнської бізнес-школи, виставкова експозиція України увійшла в п’ятірку кращих в категорії «Європа», і вагомий внесок до цього результату зробили Чернівці та  загалом Буковина. А торік ми з першого разу потрапили у десятку кращих, — зазначила директор департаменту економіки Чернівецької міськради Світлана Хімійчук.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua