"«Лютий» кінопоказ"

Олена ОСОБОВА
11 лютого 2015

Сєвєродончани мали змогу подивитися молоде українське кіно. Кінопоказ «Лютий» став можливим завдяки ініціативі студентів Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого, двоє з яких — Анна Кравченко та Олександр Радомський — уродженці Сєвєродонецька. 

«Назву нашої акції всі розуміють по-різному. Бо для одних вона похідна від місяця, коли відбувається прем’єра. Для інших символ, бо така ситуація в країні. Але ми переглянули багато стрічок і намагалися не вносити в програму такі, де є натяк на обставини або інші провокаційні моменти. Це перший захід такого плану в нашому місті.

Ми представили роботи молодих кіноталантів України. Можливо, це допомогло глядачам відволіктися від проблем, бо творчість робить людину щасливою, а це дуже потрібно нам саме в цей період», — каже Олександр Радомський.

У межах заходу можна було подивитися дев’ять студентських стрічок, фільм «Поводир». Відбулася зустріч з режисером Олесем Саніним. Теми — від гостросоціальних, як у фільмі «Ваня» режисера Оксани Артеменко, де йдеться про важку долю хлопчика-сироти, що чекає на маму, до філософських, як стрічка Олександра Шкрабака «Сортувальник» про наслідки наших вчинків. Серед авторів уродженці Луганщини, Вінниччини та Львівщини. Глядачі скористалися можливістю поспілкуватися з ними. Зокрема йшлося про заборону російського кіно.

У цьому питанні молоді кінематографісти висловили єдину думку.

«Ми забороняємо фільми, серіали, але, на жаль, в Україні немає власного продукту, яким можна заповнити телевізійний простір. Тобто залишається порожнє місце. На жаль, влада цього не розуміє і не надає змоги знімати хороше кіно, яке зацікавило б широку публіку», — каже Богдана Семен зі Стрия.

Кінопоказ був безкоштовним для публіки, але під час антрактів кожен глядач міг пожертвувати кошти, які передадуть на потреби воїнів зони АТО. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua