"Майдан чекає розслідування"

1 квiтня 2015

Українська влада неефективно розслідує злочини проти майданівців, немає координації дій між слідчими органами. Про це на брифінгу заявив голова Міжнародної дорадчої групи Ради Європи зі спостереження за розслідуванням актів насильства в Україні у період з 30 листопада 2013 року по кінець лютого 2014 року Ніколас Братца.

Міжнародна дорадча група констатує, що ресурси Генпрокуратури України у розслідуванні злочинів були вкрай недостатніми, часто змінювалися генеральні прокурори, роботу слідчих також було розподілено неефективно, повідомляє УНІАН.

У звіті вказано, що МВС і СБУ не бажали співпрацювати з прокуратурою у розслідуваннях злочинів проти активістів Майдану. За показовий приклад група наводить розслідування участі бійців «Беркута» у злочинах проти майданівців. Ідеться про тиск МВС на органи прокуратури, про сприяння Печерського райсуду Києва втечі одного з основних фігурантів «беркутівця» Дмитра Садовника. Рішення цього суду не відповідали вимогам Європейської конвенції з прав людини. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua