ВІНШУВАННЯ. Перемогу Національної збірної України з боксу на Чемпіонаті світу — 2011 високо оцінив Президент Віктор Янукович, який зустрівся з чемпіонами і призерами першості. Окрім світової спортивної слави, українські боксери отримали ще й ліцензії на участь в Олімпіаді — 2012 року в Лондоні. 

 

Віктор Янукович привітав переможців і призерів Чемпіонату світу 2011 року з боксу та вручив спортсменам державні нагороди.

«Отримати перше місце на цих змаганнях — те, про що мріяли традиційно сильні команди: Росії, Куби, США. Те, що наша країна цього досягла є, безумовно, героїчним вчинком. Це гордість для кожного українця», — заявив Президент. Боксери показали не тільки свою майстерність і характер, а й любов до рідної землі, тому подібні досягнення важливі у справі виховання патріотизму молоді.

Спортсмени подарували главі держави боксерські рукавиці, а також символічну кришталеву вазу, повідомляє прес-служба Президента.

Віктор Янукович наголошує на необхідності належного фінансування підготовки до літніх Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні. «На наступний рік розрахункова сума фінансування підготовки до Олімпійських ігор становить близько 420 мільйонів гривень. Із них виділено, умовно кажучи, половину. Ми не повинні все відкладати на останні дні», — наголосив глава держави, звертаючись до присутнього на зустрічі першого віце-прем’єр-міністра Андрія Клюєва.

«Економити на цьому ми не повинні. Тому що олімпійські бази і надалі слугуватимуть нашим спортсменам», — додав Президент.