"Майже 200 українських населених пунктів знеструмлено"

16 травня 2014

У ніч з 15 на 16 травня внаслідок несприятливих погодних умов (пориви вітру, дощ) через спрацювання систем захисту ліній електропередач було знеструмлено 189 населених пунктів у 9 областях України, передає УКРІНФОРМ.

Як повідомляє прес-служба ДСНС, без світла залишилося 58 н.п. у Київській області, 55 н.п. у Львівській, 25 н.п. у Житомирській, 20 н.п. у Волинській, 11 н.п. у Чернігівській, 7 н.п. у Кіровоградській, 5 н.п. у Черкаській, по 4 н.п. - в Івано-Франківській та Закарпатській областях.

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Крім того, у Львівській області через складні погодні умови на річках басейну р. Дністер стався підйом рівнів води та рівня грунтових вод, внаслідок чого у 14 населених пунктах Дрогобицького, Жидачівського, Сколівського, Старосамбірського, Самбірського, Сокальського, Турківського, Буського районах, містах Борислав та Дрогобич частково підтоплено житлові будинки та присадибні ділянки. Рух потягів на ділянці дороги Самбір – Дрогобич припинено. Пошкоджено 4 дороги місцевого значення.

А на Закарпатті в смт Великий Березний унаслідок шквалистих поривів вітру пошкоджено покрівлю будівлі центру телекомунікаційних послуг N29 ПАТ «Укртелеком» на площі 800 м2.

Наразі підрозділами ДСНС та комунальними службами проводяться роботи з ліквідації наслідків негоди. Збитки уточнюються. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua