"Майже 22 тисячі українських випускників не знають рідної мови"

15 травня 2015

Більше 8,5% українських абітурієнтів не здали тест з української мови та літератури.

Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, пише повідомляє телеканал новин 24 з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Тести показали досить низький рівень знань з української мови та літератури випускниками шкіл. Майже 20% абітурієнтів не написали жодного слова в творчому завданні під час зовнішнього незалежного тестування з української мови та літератури.

Лікарчук нагадав, що вперше цього року було визначено граничний бал, який визначав, як успішно складено тестування. У підсумку більше 22 тисяч абітурієнтів (8,5%) не здали тест з української мови та літератури. При цьому лише 158 учнів з 300 тисяч абітурієнтів, які взяли участь у тестуванні, отримали за тест максимальну кількість балів – 200.

Оцінюючи самі тести, директор центру заявив, що вони були якісними. Разом з тим Лікарчук визнав і недоліки. За його словами, необхідно було розмежувати в часі тестування по базовому і поглибленому рівні знань з української мови та літератури.

Нагадаємо, цього року запровадять нову систему визначення результатів Зовнішнього незалежного оцінювання. Відтепер всі учасники ЗНО, після складання конкретного тесту будуть поділені на дві групи — ті, хто пройшов цей тест та ті, хто його «провалив». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua