"Македонія отримає президента після другого туру виборів"

14 квiтня 2014

На президентських виборах в Македонії, що пройшли в неділю, з великим відривом лідерує представник правлячої партії Внутрішня македонська революційна організація - Демократична партія за македонську національну єдність (ВМРО-ДПМНЕ) Георге Іванов, за якого проголосувало 53,14% виборців, передає УКРІНФОРМ з посиланням на македонські ЗМІ. 

«Незважаючи на те, що Георге Іванов значно випередив свого основного суперника з опозиційного Соціал-демократичного союзу Македонії Стево Пендаровські, який набрав 38,78% голосів, в країні пройде другий тур президентських виборів», – наголошується в повідомленні.

Для перемоги в першому турі претендентові необхідно було набрати більше ніж 50% голосів громадян, що мають право на участь у виборах. Оскільки явка на виборах склала близько 49%, то в результаті за Іванова проголосувало всього лише 25% від загального числа зареєстрованих виборців.

«Підтримка громадян дає мені сили на продовження реформ в країні і продовження зовнішньої політики. Упевнений, що 27 квітня народ зробить правильний вибір», – заявив Георге Іванов, що обіймав до виборів пост президента Македонії.

Ще два претенденти на президентське крісло – Зоран Поповські, кандидат від громадсянського руху ГРІМ, і Іляз Халімі, кандидат від Демократичної партії албанців (ДПА), отримали відповідно 3,58% і 4,5% голосів і вибули з гонки за президентський посаду.

На низьку явку виборців вплинуло те, що етнічні албанці, які становлять близько чверті населення країни, бойкотували вчорашні вибори. Їх Албанська демократична партія, що підтримує ВМРО-ДПМНЕ, запропонувала їй висунути спільного кандидата. Але правляча партія відмовилася від такого союзу, тому ДПА закликала албанців бойкотувати вибори.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua