"Македонія: ще п’ять років без віз"

Ганна РОМАШКО
3 квiтня 2013

В’ЇЖДЖАЙТЕ ВІЛЬНО. Македонський уряд ухвалив рішення про продовження дії безвізового режиму з Україною на наступні п’ять років, повідомив днями посол Македонії в нашій країні Аце Спасеновський. Тож до 2018 року українські громадяни зможуть відвідувати цю балканську країну без додаткових ускладнень.

Торік, аби збільшити потік туристів, македонська влада призупинила візовий режим не лише для українців, а й для громадян Росії, Азербайджану та Казахстану до 15 березня 2013 року. А зваживши на економічну доцільність, вирішила зробити «канікули» довгостроковими.

Україна, як відомо, також ухвалила рішення про скасування до 2015 року візового режиму для громадян Македонії. Нині наших співвітчизників пускають без віз до Сербії, Чорногорії, Боснії і Герцеговини, Албанії. Раніше протягом туристичного сезону візи скасовувала і Хорватія, проте з листопада 2012-го для поїздки туди знову потрібні дозволи: 1 липня цього року країна приєднається до Європейського Союзу. Україна, як відомо, домагається скасування візового режиму і з Євросоюзом. Це питання — одне з найактуальніших у контексті європейської інтеграції разом з укладанням Угоди про асоціацію та створенням зони вільної торгівлі з ЄС.

ДОВІДКА «УК»

Згідно з рішенням уряду Республіки Македонія від 15 березня 2013 року, громадяни України, які відвідуватимуть Македонію терміном до 90 днів, в’їжджатимуть на її територію за наявності дійсного паспорта для виїзду за кордон, поліса медичного страхування та підтвердження фінансового забезпечення із розрахунку 50 євро на день перебування.

Громадяни України, які здійснюють поїздку в Македонію наземним транспортом, повинні потурбуватися про оформлення дво- або багаторазових віз для транзитного перетину території Румунії, Болгарії або інших країн. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua