"Малят розважає «Бібліоняня»"

Олег ЧЕБАН
20 червня 2014

У Вінниці започаткували змістовний проект, який допоможе дошкільнятам розвивати свої здібності, а їхнім батькам додасть вільного часу. Тепер у робочі дні тижня дітей віком з 4 до 7 років можна залишати в бібліотеці-філії №11. Малятам тут буде цікаво: вони братимуть участь у різних іграх, ознайомлюватимуться з навколишнім світом, засвоюватимуть елементарні математичні поняття, розвиватимуть здібності, мовну активність тощо. 

«Суть проекту «Бібліоняня» в тому, що батьки мають можливість залишити свою дитину й піти на годинку вирішити свої справи. А головне — дитина не просто, як у деяких дитячих кімнатах, дивиться телевізор або катається на гірках, а розвивається. Бібліотекарі дітям читають, обговорюють з ними малюнки… Тож година проходить з користю, а здобуті знання стають у пригоді при підготовці до школи», — зазначила директор Вінницької міської централізованої бібліотечної системи Ірина Івасюк. 

За словами заступника директора департаменту культури міської ради Ганни Ковальчук, у місті відбувається постійний пошук нових форм бібліотечної роботи, і за допомогою цього проекту організатори хочуть більше залучити до бібліотек дітей і їхніх батьків. Наприклад, у цій бібліотеці по п’ятницях збираються матері на «Матусині вечірки». Організатори сподіваються, що «Бібліоняня» буде успішною, і в подальшому планують цю послугу поширити в інших бібліотеках міста.

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua