"Машина для Щастя"

Олександр ВЕРТІЛЬ
13 березня 2015

Цими днями із селища Велика Писарівка Сумської області, яке розташоване на кордоні з Грайворонським районом Бєлгородської області, до міста Щастя, що на Донбасі, вирушила розвідувальна машина. Техніку власноруч виготовили селяни місцевого ТОВ «Мрія», вирішивши таким чином підтримати бійців добровольчого батальйону «Айдар» — вони дислокуються поблизу цього населеного пункту.

Ініціатором подарунка був керівник «Мрії» депутат Великописарівської районної ради Микола Бантов. Придбавши списаний УАЗ, місцеві умільці переобладнали його для військових потреб з урахуванням побажань воїнів. За основу взяли креслення, які привіз учасник АТО — земляк Михайло Кривонос (він саме приїхав у відпустку).

Техніку «перелицювали» добротно. Укоротили її, передбачивши окреме місце для кулемета, сидінь і навіть державного прапора України — його позаторік у грудні з буремного київського Майдану привіз Микола Бантов.

Розвідувальна машина броньована. Для її зміцнення сільські умільці використали майже тонну металу, укріпивши і скло. Готуючи подарунок у дорогу, цілком резонно вирішили, що не варто вирушати порожняком. Тож зібрали вантаж: овочі, олію, крупи, цукерки, борошно тощо — всього майже тонну. Поклали також металеву сітку, яка знадобиться для укріплення бліндажів.

А жителька Великої Писарівки Тетяна Суховієнко зв’язала і передала комплект теплих шкарпеток. Дізнавшись про підготовку вантажу, керівники інших агропідприємств району виділили бензин, продукти. За одностайним рішенням машину назвали «Мрією» — у поєднанні зі Щастям вона набуває особливого символічного значення.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua