"Матч відбудеться за політичної погоди"

Оксана ГОЛОВКО
5 березня 2014

У збірній України сьогодні грають футболісти, які представляють усі куточки нашої держави, і вони  одностайні в думці щодо неподільності  нашої держави.  Попри  різні думки  щодо доцільності,   товариський поєдинок між збірними України і США на Кіпрі відбудеться.

За словами головного тренера національної команди Михайла Фоменка, настрій українських гравців  після програшів вітчизняних клубів у матчах Ліги Європи,  звісно,  був не найкращий. Однак вони всі професіонали. Зараз це вже історія, найголовніше — з цих подій отримувати уроки та жити далі.

Михайло Фоменко висловив думку, що оскільки  більшість футболістів суперника грає в Прем’єр-лізі,  гра буде схожа на гру англійських клубів.

А доки футбольна першість в Україні не проводиться, вітчизняні клуби  планують спаринги, а вболівальники висловлюють громадянську позицію.

Зокрема, ультрас  столичного «Динамо» і «Шахтаря» об’єдналися на НСК «Олімпійський». 2 березня, в день, коли повинна була відбутися зустріч динамівців та гірників у рамках чемпіонату України, — на смарагдовий газон київської арени вийшли фанати клубів.

НСК «Олімпійський» відкрив ворота для всіх поціновувачів футболу, тому жовто-сині трибуни не були порожніми. Гра закінчилась з рахунком  1:1. Свій гол за «синьо-білих» забив Паляк, а за команду ультрас «Шахтар» — Тимченко.

Зазначимо, що вболівальники однаково підтримували обидві команди, а наприкінці разом з гравцями виконали Гімн України. Цікаво, що порядок   підтримували також самостійно — уболівальники  побували у ролі стюардів.

Учора стало  відомо про ще одну ініціативу.  У зв’язку з військовим вторгненням Росії на українську територію уболівальники  київського «Динамо»  в групі  на сайті і соціальних мережах  закликали президента столичного клубу Ігоря Суркіса скасувати  поїздку команди  на матч-відкриття  стадіону московського «Спартака»,  запланований  на 24 липня цього року. Відкритий лист ініціатори планують надіслати до ФК «Динамо» найближчим часом.  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua