"Матимемо найбільшу ГАЕС у Європі"

10 листопада 2011

ЕНЕРГЕТИКА. Сьогодні на території Чернівецької області знаходиться найпотужніший гідропотенціал України в складі двох гідроелектростанцій і однієї гідроакумулюючої електростанції - Дністровської ГАЕС, заявив генеральний директор ВАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота на нараді під головуванням Президента України Віктора Януковича.

По завершенні будівництва цей обєкт у складі 7-ми гідроагрегатів повинен стати найбільшою за обсягами і потужностю ГАЕС в Європі.

Ігор Сирота зазначив, що одним з першочергових напрямків спільної діяльності компанії та Чернівецької облдержадміністрації є забезпечення добудови I-ї черги Дністровської гідроакумулюючої електростанції.

«Наступного року компанія планує закінчити роботи на верхньому водоймищі, що дасть можливість збільшити вироблення електроенергії втричі, а також завершити всю технологічну та інженерну інфраструктуру. Реальна потреба в коштах на 2012 рік становить 2,4 млрд. грн.», - зазначив він.

Введення в дію першої черги Дністровської ГАЕС призведе до істотного поліпшення якості електричної енергії в енергосистемі Україні, підвищить безпеку експлуатації атомних електростанцій, поліпшить умови експлуатації ТЕС та значно знизить для них витрати палива, створить можливості вигідного експорту пікової електроенергії і, безумовно, додасть значної кількості додаткових робочих місць.

Ера fm 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua