"Медична реформа: буде обізнаність — буде й результат"

30 травня 2014

«Для ефективного функціонування сфери охорони здоров’я однією з цілей гуманітарної політики має стати виховання в суспільстві цінностей здорового способу життя». Про це заявив віце-прем’єр-міністр Олександр Сич під час засідання громадської експертної ради із питань охорони здоров’я.

Реформування галузі вкрай необхідне, і з огляду на непрості соціально-економічні умови воно має бути ∂рунтовно підготоване, з урахуванням усіх можливих наслідків та ризиків. «Слід забезпечити всебічний інформаційний супровід реформи. І самі лікарі, і суспільство мають знати про кожен крок профільного міністерства та інших відповідальних відомств. Без такого інформування реформи не дадуть бажаного результату», — цитує слова Олександра Сича прес-служба урядовця.

Напрацьовуватимуть і рекомендації з удосконалення законодавства у цій сфері, імплементації європейських норм в українську нормативно-правову базу, впровадження незалежного контролю за якістю медичних послуг, алгоритмів переходу до загальнообов’язкового державного медичного страхування. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua