"Медичну інфраструктуру відновлюють"

9 травня

Від початку повномасштабної війни у країні тривають роботи з відновлення медичної інфраструктури, яку пошкодила росія. Попри системні атаки російської армії вже вдалося відновити повністю 510 об’єктів українських медзакладів, ще 355 відбудовано частково або перебувають у процесі відновлення. Ідеться про медичні заклади на деокупованих територіях, а також ті, які зазнали невеликих ушкоджень: вибиття вікон, пошкодження покрівлі, фасаду тощо. Найбільше відновлено медзакладів на Миколаївщині, Дніпропетровщині, Київщині, Харківщині та Чернігівщині.

На сьогодні відновлення пошкодженої медичної інфраструктури — один із пріоритетів держави, щоб надати доступ кожному до медичних послуг.

МОЗ зазначає, що за понад два роки повномасштабної війни ворог пошкодив 1591 об’єкт медзакладів та ще 210 зруйнував ущент. Найбільших втрат зазнали медзаклади на Харківщині, Донеччині, Миколаївщині, Київщині, Чернігівщині, Дніпропетровщині, Херсонщині та Запоріжжі. Отримати вичерпну інформацію щодо ступеня руйнування лікарень на тимчасово окупованих територіях неможливо.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua