Забудемо на мить про ті продукти харчування, які ми повинні виключити з нашого раціону. Зосередимося на тій їжі, вживання якої є корисним і навіть абсолютно необхідним кожен день.

Ягоди.

Абсолютно не важливо, який тип ягід ви обираєте, оскільки всі вони є здоровим харчуванням. У ягодах є не лише невелика кількість калорій, а й чималий вміст антиоксидантів, а також достатній обсяг волокон та вітамінів.

Зелений чай.

Замініть чашку кави на одну-дві склянки міцного зеленого чаю і ваша вага, а також імунна система прийдуть у норму. Зелений чай не тільки містить виключно велику кількість антиоксидантів – існують докази того, що він допомагає поліпшити жировий метаболізм.

Пробіотичні йогурти.

Пробіотики, що містяться у великій кількості йогуртів, є мікроорганізмами, які живуть в травному тракті людини. Вони покращують баланс здорових бактерій і допомагають знижувати неприємні розлади травлення, наприклад запори і метеоризм, а також відновлювати мікрофлору кишечника.

Червоний перець.

Червоний перець забезпечить вас значною кількістю вітаміну С при мінімальному числі калорій – ідеально для здорового харчування. Він є багатим джерелом каротиноїдів – групи антиоксидантів, які відіграють важливу роль у регулюванні запальних процесів організму.

Помідори.

Насичені вітаміном С і бета-каротином, вони забезпечують вас щоденною дозою лікопіну – ще одного потужного антиоксиданту, пов’язаного зі зниженням ризику деяких видів раку, включаючи пухлини підшлункової залози і шлунка.

Волоські горіхи.

У всіх горіхів є щось корисне для здоров’я людини, але унікальність їх у тому, що вони багаті довгими ланцюжками поліненасичених жирів. Всього 30 г горіхів у день допомагають оптимізувати склад клітинної стінки, що знижує рівень холестерину і допомагає засвоювати жирові кислоти омега-3.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»