"Медики стануть військовозобов’язаними"

18 листопада 2014

Міністерство охорони здоров’я спільно з Міністерством оборони ініціює внесення змін у законодавство щодо військового обов’язку в частині визнання всіх медичних працівників військовозобов’язаними. Як повідомив в. о. міністра охорони здоров’я Василь Лазоришинець, медичний персонал братимуть на військовий облік за профілем підготовки та включатимуть у мобілізаційний резерв.

«Донині залишається неврегульованим питання участі цивільних лікарів у наданні допомоги військовим пораненим у зоні АТО. Ми зіткнулися з проблемою, коли хірурга вищої категорії документально оформляють як фельдшера, як нижчий медперсонал. Так не має бути. Цю ситуацію ми виправимо найближчим часом», — передає слова керівника прес-служба МОЗ.

Також він розповів про те, що останні шість років у більшості медичних закладів країни не було військових кафедр. Через це нині цивільні лікарі мають прогалини у відповідних знаннях. За словами посадовця, це питання врегулюють нормативно-правові акти (документи відомство вже підготувало).



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua