"Меланж вивозять на утилізацію"

Світлана ГАЛАУР
21 травня 2013

СПІЛЬНИЙ ПРОЕКТ. Близько 380 тонн небезпечного ракетного пального вивезли до Росії з військового складу Сухопутних військ України, розташованого в Шевченківському районі області. Як повідомили в Харківському регіональному медіацентрі Міністерства оборони, це вже четверта партія меланжу, яку відправляють з території нашої держави на утилізацію в рамках реалізації спільного проекту Україна—ОБСЄ. За 4 останні місяці з України вивезено близько 1,5 тисячі тонн компоненту ракетного пального, і приблизно така ж кількість цієї небезпечної речовини ще залишається на теренах області.

Посилаючись на співробітників офісу ОБСЄ з екологічних питань Олександра Савельєва та експерта програми Україна — ОБСЄ Олега Прокопенка, які були присутні під час відправки чергової партії меланжу, в регіональному медіацентрі Міністерства оборони зазначили, що умови зберігання рідини та процес завантаження меланжу у залізничні цистерни отримали високу оцінку. Попереду залишається ще максимум 4 партії меланжу для вивезення з України.

Згідно з планом до кінця літа на Харківщині не залишиться й грама ракетного пального. Та навіть ці терміни можуть значно скоротитися, і вже наприкінці червня меланжу в Україні не буде.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua