"Меморіал отримав державний статус"

22 червня 2013

ПАМ’ЯТЬ. Місце перепоховання понад 700 героїв Великої Вітчизняної війни біля каплиці Архангела Михаїла в районі Кончі-Заспи вшановано належним чином. Народному меморіалу, що створено з громадської ініціативи, надано державний статус.

Меморіал протягом 20 років був одним із місць на Київщині, де можна було поховати рештки загиблих вояків. Але, незважаючи на багаторазові звернення громадськості, пам’ятка не мала офіційного визнання. «Ігнорування цього питання призводило до виникнення проблем з похованням як для родин загиблих воїнів, так і для ентузіастів з пошукових організацій. Сьогодні питання вирішено», — повідомив перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов.

Народний меморіал внесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток саме напередодні Дня скорботи — 22 червня. Так, Київській міській держадміністрації доручено впорядкувати облікову документацію та видати відповідне свідоцтво.

Як нагадує прес-служба першого віце-прем’єра,  9 травня він пообіцяв взяти під особистий контроль питання надання пам’ятці державного захисту.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua