"Менше піратства — більше інвестицій "

18 травня 2013

ВЛАСНІСТЬ. Кабінет Міністрів пропонує створити додатковий механізм боротьби з порушеннями законних прав та інтересів осіб, яким належать права на об’єкти авторського права та (або) суміжних прав. Законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних» схвалено на останньому засіданні уряду.

Його метою є забезпечення правової охорони прав авторів, виконавців, виробників фонограм (відеограм), комп’ютерних програм, баз даних при розповсюдженні їх творів та виконань, подолання піратства та поліпшення інвестиційного клімату.

Проектом пропонується надати можливість суб’єктам захищати свої інтереси самостійно в процесі видачі контрольних марок, аналізуючи інформацію, розміщену на сайті Державної служби інтелектуальної власності, про одержувачів контрольних марок та назви примірників означеної продукції. Передбачено подання заявниками разом з документами на одержання контрольних марок документів на електронних носіях, повідомляє прес-служба відомства.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua