"Менше «тіні» — більше податків"

Світлана ІСАЧЕНКО
18 липня 2014

Збільшуються надходження з Буковини до скарбниці держави. За перший місяць літа буковинський бізнес поповнив зведений бюджет країни на 131,6 мільйона гривень. Це на 3,5 мільйона гривень більше аніж за аналогічний період 2013-го.

— Важливо забезпечити стабільне і ритмічне наповнення бюджетів, — наголошує в. о. начальника Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області Михайло Сеничак. — Виконання бюджетних призначень забезпечено передусім за рахунок використання усіх наявних резервів — розширення бази оподаткування та залучення до оподаткування коштів «тіньової» економіки.

Буковинські податківці наголошують: найбільша заслуга в позитивних напрацюваннях з мобілізації бюджетних коштів належить саме сумлінним і чесним платникам. Це спонукає наповнити відносини між податковою і бізнесом новим змістом — бізнес без зайвого тиску системно розвивається та отримує прибутки, а скарбниці держави та області, відповідно, поповнюються, що дає змогу реалізовувати програми соціально-економічного розвитку усіх рівнів.

Окрім того, податкові боржники з початку року скоротили бюджетну заборгованість на 54,4 мільйона гривень, з яких більше 10 мільйонів отримав місцевий бюджет. За словами Михайла Сеничака, важливо встановити постійний контроль за фінансовими потоками бізнесменів-боржників та забезпечити погашення податкового боргу через стягнення коштів з їхніх розрахункових рахунків, вилучення готівки або за виконавчими документами.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua