"Ми стурбовані переміщенням озброєння в регіони південно-західної Росії – посол США"

20 сiчня 2015

Сполучені Штати Америки стурбовані ескалацією конфлікту на сході України в останні кілька днів і захопленням сепаратистами великих ділянок територій на лінії розмежування.

«Ми також стурбовані захопленням сепаратистами великих ділянок територій, які виходять на межі лінії розмежування», - заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, повідомляє iPress.ua з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми підтримуємо позицію президента Порошенка, коли він сказав, що хоче бути президентом миру, не президентом війни, але ми визнаємо також право України захищати свою суверенну територію. Ми дуже стурбовані ескалацією воєнних дій, які, на нашу думку, спровоковані Росією і підтримуються бойовиками в останні дні», - сказав посол.

Пайєтт також додав, що сотні одиниць техніки із Росії перетинають український кордон.

«Ми також стурбовані переміщенням озброєння в регіони південно-західної Росії, які використовують для того, щоб перекидати озброєння на підтримку сепаратистів», - сказав посол.

Він також додав, що США вважають, що Росії та терористам варто повернутися до виконання Мінських угод.

Нагадаємо, що РНБО сьогодні інформувала про те, що бойовики продовжують обстрілювати позиції українських військ. Впродовж минулої доби в зоні АТО поранення отримали 19 українських військових.

Очільник Луганщини Геннадій Москаль заявив про те, що терористи обстріляли церку в області до того ж у Трьохізбенці голова Луганської ОДА із нардепом Марією Матіос потрапили під обстріл. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua