СПІВПРАЦЯ

Уже 21 рік уряд Куби надає медичну допомогу українським дітям, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Першу групу дітей було сформовано у лютому 1990 року. До неї входили 458 дітей з тяжкими формами захворювань, і вже 29 березня перші 139 дітей полетіли до Гавани за рахунок кубинської сторони, за особистим розпорядженням Фіделя Кастро. З того часу на Кубі оздоровчі медичні процедури пройшли понад 18 тис. дітей.

Утримання, лікування та оздоровлення українських дітей на території Куби проводяться за рахунок кубинської сторони у відповідності до державної програми "Діти Чорнобиля". На лікування українських дітей Куба витратила вже понад 400 млн доларів. Українська ж сторона за власні кошти проводить лише заходи з попереднього обстеження, відбору і транспортування дітей в обидва кінці.

Також Україна щорічно направляє до Куби сезонний одяг та взуття для малозабезпечених сімей та сиріт, антимоскітну сітку, постільну білизну, підручники тощо, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я. Як зазначають фахівці, кубинське повітря, незвичайні кліматичні умови, оригінальні медичні препарати та висококваліфіковані лікарі дають змогу лікувати багато хвороб.