ПРАВИЛА. Кабінет Міністрів України вніс зміни до додатка 5 до «Правил в’їзду іноземців та осіб без громадянства в Україну, їх виїзду з України і транзитного проїзду через її територію». Відповідну постанову схвалено на засіданні Уряду 30 листопада 2011 року, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

Проект постанови розроблено на виконання домовленостей Прем’єр-міністра України М. Азарова з Прем’єр-міністром Республіки Молдова В. Філатом 17.09.2011 р. (м. Ялта) з метою врегулювання питання в’їзду громадян Республіки Молдова в Україну і транзитного проїзду через її територію.

Постановою передбачається внести зміну до Правил в’їзду іноземців та осіб без громадянства в Україну, їх виїзду з України і транзитного проїзду через її територію, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 1995 р. № 1074, а саме вилучити Республіку Молдова з Переліку держав, громадяни яких повинні підтверджувати при в’їзді в Україну наявність фінансового забезпечення перебування в Україні, транзитного проїзду через територію України та виїзду за її межі.

Проект постанови погоджено Міністерством фінансів, Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Адміністрацією Державної прикордонної служби, а також Міністерством юстиції України.