"Микола Азаров вручив премії Кабінету Міністрів за особливі досягнення молоді"

2 липня 2013

ВІДЗНАКА

Натхнення для нових ідей

Під час церемонії Прем’єр-міністр наголосив на всебічній підтримці уряду молодих ініціативних талановитих людей, зокрема створенні можливостей для їхнього розвитку та самореалізації, розраховуючи взамін на нові інноваційні, нестандартні ідеї, з врахуванням потенціалу та природних багатств держави, для виходу вітчизняної економіки на новий рівень.

«Уряд приділяє велику увагу молоді. Ми на вас сподіваємося, ми на вас розраховуємо», — підкреслив Микола Азаров, зауваживши, що такі урядові нагороди дають молоді нові стимули, підтримку, натхнення для нових ідей і досягнень. Глава уряду також наголосив на тому, що молодь — це майбутнє, це нова зміна.

У свою чергу, лауреати подякували Прем’єр-міністру за урядові нагороди та реальні запроваджені кроки з підтримки молоді.

Як зазначає департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, лауреатами урядової премії стали 60 осіб: 32 — від 14 центральних органів виконавчої влади, 20 — від 11 обласних та міських державних адміністрацій, 4 — від Національної академії наук, 1 — від Національної академії педагогічних наук, 3 — від Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молоді регіони».

Премія присуджується з 2000 року молоді віком до 35 років за особливі досягнення, що сприяють розвитку суспільно-економічного життя України, її розбудові та утвердженню міжнародного авторитету. У 2013 році подано 244 кандидати. Для конкурсного відбору було створено комітет під головуванням віце-прем’єр-міністра Костянтина Грищенка. До нього увійшов 21 представник з числа заступників керівників центральних органів виконавчої влади, НАНУ, Верховної Ради.

Грошовий розмір премії визначено відповідною постановою Кабінету Міністрів обсягом 200 неоподатковуваних мінімумів кожна (3400 гривень).

* * *

Під час церемонії Прем’єр розповів про зустріч з керівником місії Міжнародного валютного фонду в Україні Ніколаєм Георгієвим. «Я щойно закінчив зустріч з новим керівником місії МВФ в Україні. У нас відбувся досить відкритий обмін думками. Ми обговорили стан світової економіки, стан фінансових ринків і, звичайно, мова йшла про економіку України», — сказав Микола Азаров.

У цьому контексті він зазначив, що, незважаючи на ризики та непросту ситуацію у світовій економіці, Україна стоїть на твердому фундаменті, а в уряді є розуміння того, що потрібно робити.

Саме завдяки чіткому розумінню, аналізу ситуації та конкретному плану дій уряду  Україна пройде через цей складний період випробувань і буде розвиватися в інноваційному напрямку. Тож Микола Азаров ще раз закликав молодь створювати нові розробки та займатися перспективними дослідженнями. 

Відділ новин  
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua