"Миколаївщина. Без замовлень немає зарплати"

Олена ІВАШКО
8 листопада 2014

Миколаївські підприємства заборгували своїм робітникам понад 33 мільйони гривень. Загальна сума боргів за жовтень скоротилася майже на п’ять мільйонів, проте залишається значною. Такі цифри озвучено на засіданні міської тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

На 13 підприємствах державної форми власності, що розташовані в Миколаєві, загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати становить 9263 тисячі гривень, або 27,5% загальної суми боргу в місті. Частково погасили заборгованість на таких державних підприємствах: Суднобудівний завод ім. 61 комунара, «Універсал», Миколаївський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою, Миколаївський облавтодор та його філії.

На 15 підприємствах приватної та колективної форм власності загальна сума боргу із заробітної плати становить понад 24 мільйони гривень, або 72,2 % загальної суми в місті. Найбільші суми заборгованості із виплати заробітної плати в групі підприємств — на ПАТ МСЗ «Океан», ТОВ «Мостобудівельний загін №73», ПрАТ «Миколаївський машинобудівний завод», ПАТ «Комбінат хлібопродуктів» та інших. У жовтні повністю ліквідовано заборгованість на ТОВ «Юг Антикор» та ТОВ «Промжитлобуд». Частково погашено борги на чотирьох підприємствах міста. Є проблеми із виплатою заробітної плати на підприємствах міської комунальної власності. Нині сума боргу із заробітної плати на комунальних підприємствах становить 93 тисячі гривень, що на 19 тисяч менше, ніж місяць тому. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua