"Миколаївщина: незаконне рішення щодо використання пляжної зони на узбережжі Чорного моря скасував апеляційний суд"

Олена ІВАШКО
15 травня 2014

За скаргою прокуратури Миколаївської області апеляційний суд області скасував незаконне рішення місцевого суду щодо пляжної зони на узбережжі Чорного моря. Раніше проведена перевірка встановила, що Коблівська сільрада надала в оренду громадянці для здійснення комерційної діяльності земельну ділянку площею 0,0129 гектара вартістю 321 тисяча гривень, яка розташована в межах пляжної зони.

Як підкреслив начальник управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в суді прокуратури області Дмитро Коробченко, так порушено вимоги Водного та Земельного кодексів. Згідно із законодавством, до узбережжя морів, морських заток і лиманів у межах пляжної зони забезпечується безперешкодний і безоплатний доступ громадян для загального водокористування. У межах пляжної зони забороняється будівництво будь-яких споруд, окрім гідротехнічних, гідрометричних та лінійних.

Для скасування незаконного рішення Коблівської сільради та повернення землі громаді заступник прокурора області заявив позов до Березанського райсуду, рішенням якого торік у грудні в задоволенні позовних вимог було відмовлено. Прокуратура змушена була звернутися із позовом до апеляційної інстанції. Нині позов прокуратури задоволено у повному обсязі.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua