"Миколаївщина: півроку без доріг"

Олена ІВАШКО
3 березня 2015

В обласному бюджеті не передбачено коштів на будівництво доріг. Як зауважив голова Миколаївської облдержадміністрації Вадим Меріков,  якщо за підсумками шести місяців буде перевиконання бюджету, тоді розглядатимуть питання про перерозподіл коштів на обласні автомагістралі. Що стосується обласного центру, то в міському бюджеті Миколаєва закладено понад 30 мільйонів гривень, тому вже навесні розпочнуться ремонтні роботи.

Загалом в області у 2015 році необхідно відремонтувати і частково побудувати дороги на загальну суму 1 мільярд 185 мільйонів 600 тисяч гривень, або 387 кілометрів. Це 10%  усіх доріг Миколаївської області.  Голова ОДА зауважив, що погані дороги — це давня проблема.  Для її розв’язання направлено звернення на ім’я Прем’єр-міністра України і до профільного міністерства, де викладено ситуацію про стан доріг. 

Вадим Меріков зазначив, що ситуація критична, але він зробить усе,  щоб Укравтодор, переглянувши річний бюджет, надав кошти на ремонт доріг у Миколаївській області. За його словами, народні депутати від Миколаївської області взяли під особистий контроль питання про стан та ремонт доріг в області. Уже підготовлено матеріали для Бюджетного комітету Верховної Ради України. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua