"Мільйонерів побільшало на три відсотки"

9 квiтня 2015

Протягом перших трьох місяців року громадяни України подали майже 194 тисячі декларацій про майновий стан і доходи. Загальна сума задекларованих доходів становить 13,8 мільярда гривень. До сплати податку на доходи фізичних осіб визначено 289,8 мільйона гривень. Порівняно з минулим роком вказані показники зросли відповідно на 18% та 12%.

Найбільшу кількість декларацій подано у Запорізькій, Миколаївській, Дніпропетровській та Харківській областях. Істотно підвищився рівень декларування доходів громадян у Кіровоградській, Сумській та Полтавській областях, повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

За видами доходів найбільше громадяни декларували доходи від заробітної плати (4,2 мільярда гривень), від успадкованого або отриманого в дарунок майна (3,7 мільярда), інші доходи (3,5 мільярда) та від продажу нерухомого (рухомого) майна (1,1 мільярда гривень).

Станом на 1 квітня 2015 року дохід понад 1 мільйон гривень задекларували 683 громадяни, що на 3% більше, ніж торік за аналогічний період.

Правом на отримання податкової знижки скористалися понад 53 тисячі осіб, сума податку на доходи фізичних осіб, яка підлягає поверненню, становить 71,9 мільйона гривень. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua