"Мінреінтеграції спрямувало до обласних бюджетів майже 60 мільйонів гривень на компенсації за розміщення ВПО"

29 травня

Мінреінтеграції спрямувало до обласних бюджетів майже 60 мільйонів гривень на компенсації за розміщення ВПО. Кошти у сумі 59,9 мільйона гривень були спрямовані для надання додаткової дотації місцевим бюджетам на компенсації закладам за безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб у січні 2024 року. Про це повідомляє пресцентр Урядовий портал.

Про це повідомили під час засідання Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод ВПО під головуванням Віце-прем'єр-міністра України - Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України  Ірини Верещук.

Йдеться про комунальні заклади, державні заклади освіти, що передані на фінансування з місцевих бюджетів, і заклади спільної власності територіальних громад області та району, які перебувають в управлінні обласних та районних рад.

Зазначимо, що ці кошти Уряд виділив із резервного фонду держбюджету. Згідно з відповідним розпорядженням КМУ, Мінреінтеграції спрямувало їх місцевим бюджетам для виплат компенсацій закладам, які прихистили внутрішніх переселенців.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua