"Мирні люди гинуть від рук терористів"

23 сiчня 2015

У Берлінській заяві від 21 січня 2015 року міністри закордонних справ України, ФРН, Франції та Росії закликали до негайного припинення вогню та відведення важкого озброєння від лінії розмежування згідно з додатком до Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року.

Однак люди гинуть від артилерійських обстрілів з боку бойовиків, ідеться у заяві вітчизняного МЗС. Так, учора скорботний список наших громадян було поповнено новими іменами внаслідок обстрілу тролейбуса в Донецьку. Зрозуміло, без активних наступальних дій незаконних збройних формувань і підтримки їх РФ, зокрема шляхом надання важкого озброєння, в Україні не гинули б мирні люди.

Україна глибоко сумує за кожним загиблим і висловлює щирі співчуття їхнім рідним та близьким. І закликає до повного і невідкладного виконання усіх положень мінських домовленостей від 5 та 19 вересня, йдеться в документі. Лише ці кроки повернуть мир і безпеку на Донбас, дадуть змогу провести всебічне неупереджене розслідування всіх смертей і  зберегти людські життя. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua