"Мирні пейзажі для припинення війни"

Олег ЛИСТОПАД
17 жовтня 2014

Група волонтерів за останні два місяці зібрала в нашому мікрорайоні понад дві тонни макулатури. Виручені від її здачі кошти пішли на ліки пораненим, які лежать у київському шпиталі.

А активістки з форуму майстринь-вишивальниць на певний час відклали голки та п’яльці й узялися за спиці — виготовили мало не сотню зимових шапок для тих, хто готується пережити зиму на передовій у зоні АТО.

Гроші люди теж продовжують жертвувати, але кишені благодійників — не бездонні, Майдан та війна добряче їх почистили. Але без допомоги волонтерів наша армія все ще не може обійтися — як з об’єктивних (важкий стан нашої економіки), так і суб’єктивних (саботаж агентів Кремля, які  ще сидять в усіх наших державних структурах і люто чекають люстрації). Тому й вишукуються найрізноманітніші способи підтримати армію.

Картини українських художників — наче вікна у чарівний світ. Фото Світлани СКРЯБІНОЇ

Так, уже вкотре художники провели благодійну виставку-продаж творів відомих українських митців. Залу надав Український фонд культури, а організували захід громадська організація «Сила і честь», Міжнародна академія козацтва, Благодійна АРТ-асоціація «Золота палітра», творче об’єднання «Київський живопис», Творче об’єднання «АРТ-max» та волонтерська організація при Центральному шпиталі Міноборони.

Зокрема, серед понад 30 лотів були представлені твори лауреата Національної премії ім. Тараса Шевченка Івана Марчука та народної художниці України Ніни Божко. Фантастичні квіти, портрети та милі мирні пейзажі послужать справі завершення війни та допоможуть повернути здоров’я пораненим у війні проти російського агресора та агресивного слабоумія здичавілих сепаратистів. Виставка днями завершилася, але меценати зможуть зв’язатися з організаторами та зробити свій внесок у розвиток мистецтва та одночасно — до фонду допомоги пораненим. «З особливим задоволенням зустрінемо високопосадовців усіх рангів та гілок влади», — запевнила директор Благодійної АРТ-асоціації «Золота палітра» Світлана Колесник. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua